Hvordan vælger man kabeltværsnitsareal?

I elektrisk design og teknisk transformation ved elektrisk personale ofte ikke, hvordan man videnskabeligt vælger kablers tværsnitsareal.Erfarne elektrikere vil beregne strømmen baseret på den elektriske belastning og vælge kablets tværsnitsareal meget enkelt;Fagforeningen vælger kabeltværsnittet ud fra elektrikerens formel;Jeg vil sige, at deres erfaring er praktisk, men ikke videnskabelig.Der er mange indlæg på internettet, men de er ofte ikke dækkende nok og svære at forstå.I dag vil jeg dele med dig en videnskabelig og enkel metode til at vælge kabeltværsnitsareal.Der er fire metoder til forskellige lejligheder.

strømkabel

Vælg i henhold til langsigtet tilladt bæreevne:

For at sikre sikkerheden og kablets levetid bør kablets temperatur efter opstart ikke overstige den specificerede langsigtede tilladte driftstemperatur, som er 70 grader for PVC-isolerede kabler og 90 grader for tværbundet polyethylen isolerede kabler.Ifølge dette princip er det meget enkelt at vælge kablet ved at slå op i tabellen.

Giv eksempler:

Transformatorkapaciteten på en fabrik er 2500KVa og strømforsyningen er 10KV.Hvis der bruges tværbundne polyethylen-isolerede kabler til at lægge dem i broen, hvad skal kablernes tværsnitsareal være?

Trin 1: Beregn mærkestrømmen 2500/10,5/1,732=137A

Trin 2: Tjek kabelvalgsmanualen for at finde ud af,

YJV-8.7/10KV-3X25 bæreevne er 120A

YJV-8.7/10KV-3X35 bæreevne er 140A

Trin 3: Vælg YJV-8.7/10KV-3X35-kabel med en bæreevne på mere end 137A, som teoretisk kan opfylde kravene.Bemærk: Denne metode tager ikke hensyn til kravene til dynamisk stabilitet og termisk stabilitet.

 

Vælg i henhold til økonomisk strømtæthed:

For blot at forstå den økonomiske strømtæthed påvirker kablets tværsnitsareal ledningsinvesteringen og elektrisk energitab.For at spare investeringer, er det håbet, at kablets tværsnitsareal er mindre;for at reducere tab af elektrisk energi er det håbet, at kablets tværsnitsareal er større.Baseret på ovenstående overvejelser, bestemme en rimelig. Tværsnitsarealet af kablet kaldes det økonomiske tværsnitsareal, og den tilsvarende strømtæthed kaldes den økonomiske strømtæthed.

Metode: I henhold til udstyrets årlige driftstimer, slå op i tabellen for at få den økonomiske strømtæthed.Enhed: A/mm2

For eksempel: Udstyrets mærkestrøm er 150A, og den årlige driftstid er 8.000 timer.Hvad er tværsnitsarealet af kobberkernekablet?

Ifølge ovenstående tabel C-1 kan det ses, at for 8000 timer er den økonomiske tæthed 1,75A/mm2

S=150/1,75=85,7A

Konklusion: Det kabeltværsnitsareal, vi kan vælge i henhold til kabelspecifikationerne, er 95 mm2

 

Vælg i henhold til termisk stabilitetskoefficient:

Når vi bruger den første og anden metode til at vælge kablets tværsnitsareal, hvis kablet er meget langt, vil der være et vist spændingsfald under drift og opstart.Spændingen på udstyrssiden er lavere end et vist område, hvilket vil få udstyret til at varme op.I henhold til kravene i "Elektrikermanualen" kan spændingsfaldet for en 400V-ledning ikke være mindre end 7%, det vil sige 380VX7%=26,6V.Formlen til beregning af spændingsfald (kun rene resistive spændingsfald betragtes her):

U=I×ρ×L/SS=I×ρ×L/U

U spændingsfald I er udstyrets mærkestrøm ρ lederresistivitet S er kablets tværsnitsareal L er kabellængden

Eksempel: Den nominelle strøm for 380V udstyr er 150A, ved brug af kobberkernekabel (ρ kobber = 0,0175Ω.mm2/m), spændingsfaldet skal være mindre end 7% (U=26,6V), kabellængden er 600 meter, hvad er kabeltværsnitsarealet S??

Ifølge formlen S=I×ρ×L/U=150×0,0175×600/26,6=59,2mm2

Konklusion: Kablets tværsnitsareal er valgt til 70mm2.

 

Vælg i henhold til termisk stabilitetskoefficient:

1. Når 0,4KV kabler er beskyttet af luftafbrydere, kan generelle kabler opfylde kravene til termisk stabilitet, og der er ingen grund til at kontrollere i henhold til denne metode.

2. For kabler over 6KV skal du efter valg af kabeltværsnitsareal ved hjælp af ovenstående metode kontrollere, om det opfylder kravene til termisk stabilitet i henhold til følgende formel.Hvis ikke, skal du vælge et større tværsnitsareal.

Formel: Smin=Id×√Ti/C

Blandt dem er Ti afbrydertiden for afbryderen, som tages som 0,25S, C er kabelens termiske stabilitetskoefficient, som tages som 80, og Id er den trefasede kortslutningsstrømværdi for systemet.

Eksempel: Sådan vælger du kabeltværsnitsarealet, når systemets kortslutningsstrøm er 18KA.

Smin=18000×√0,25/80=112,5mm2

Konklusion: Hvis systemets kortslutningsstrøm når 18KA, selvom udstyrets mærkestrøm er lille, bør kabeltværsnitsarealet ikke være mindre end 120 mm2.

 

 

Web:www.zhongweicables.com

Email: sales@zhongweicables.com

Mobil/Whatspp/Wechat: +86 17758694970


Indlægstid: 13. september 2023